V vsaki drugi državi je običajno, da se ljudje vozijo z vlaki, v Sloveniji pa je to dogodek, ki zasluži medijsko pozornost

Jos Douma, nizozemski veleposlanik v Sloveniji, se je temeljito pripravil na sodelovanje na okrogli mizi o kakovosti v logistiki, ki jo je prejšnji teden organizirala Fundacija za poslovno odličnost, gostila pa Luka Koper. Odločil se je, da se v Koper odpelje z vlakom. Ko je svojo namero sporočil sodelavcem, so ga razglasili za norega. Med vožnjo se je lahko v živo prepričal, da so železnice še vedno takšne, kot so jih zgradili v času Avstroogrske. V vsaki drugi državi bi bilo povsem običajno, da se ljudje vozijo z vlaki, v Sloveniji – in še zlasti na progi proti Kopru – pa je to dogodek, ki si zasluži medijsko pozornost.

NV_Slika1

»Ko sem sodelavcem rekel, da grem v Koper z vlakom, so me razglasili za norega«, pravi nizozemski veleposlanik Jos Douma, ki je na dolgi vožnji do Kopra užival v lepi pokrajini.

Tovorni vlaki čakajo na izogibališčih

»Ugotovil sem, da so tovorni vlaki med Koprom in Ljubljano lahko dolgi natanko toliko, kot je prostora na izogibališčih,« pravi in dodaja, da je sicer užival v lepi pokrajini.

Slovenska in nizozemska logistična podjetja imajo po njegovi oceni pred sabo primerljive izzive, čeprav so velikosti družb neprimerljive, pravi Jos Douma. »Logisti prispevajo v nizozemski BDP 8,5 odstotka, to je približno 40 milijard evrov, kar je več od celotnega BDP Slovenije«, pravi Douma.

Država največjih pristanišč

Poglejmo nekaj številk: pristanišče v Rotterdamu je največje v Evropi in tretje največje na svetu (pretovorijo 315 milijonov ton tovora, v Luki Koper 17 milijonov), pristanišče Amsterdam pa je četrto največje v Evropi. Letališče Schiphol je četrto največje letališče v Evropi (London, Frankrut in Pariz so tri največja), nizozemski cestni prevozniki so prisotni v vseh evropskih državah in so konkurenčni zaradi kakovosti storitev. V Sloveniji na področju cestne logistike denimo dobro deluje slovensko-nizozemsko partnerstvo med prevoznikom Petrom Piškom in nizozemskim HSF (Frigotransport Pišek&HSF).

Nizozemsko znanje

Slovenska podjetja po ocenah veleposlanika že zdaj s pridom uporabljajo nizozemske izkušnje na področju kakovosti. V Luki Koper denimo sodelujejo s pristaniščem v Rotterdamu in uporabljajo vozila Terberg na terminalih, Peter Pišek pa dobro sodeluje z nizizemskim HSF. Spomnimo, te dni je v Luki Koper tudi nizozemsko svetovalno podjetje za razvoj pristanišč MTBS.

Logisti uživajo pozornost diplomacije

Nizozemska vlada je logistični sektor uvrstila med devet vodilnih sektorjev. To pomeni, da imajo logistična podjetja več politične pozornosti in sektorske podpore, večjo težo pa imajo tudi pri gospodarski diplomaciji.

(Vir: http://izvozniki.finance.si/348116 , 12.4.2016)